Sport-IDOL:s Ali Bengtsson gripen i bedrägerihärva

Stjärnreporten Ali Bengtsson, känd för sina avslöjanden för nätmagasinet Sport-IDOL, greps i morse i staden Bergenweil i Sydafrika efter att ha försökt lura lokalbefolkningen i Soweto på pengar.

Den erkänt skicklige reportern har per bil cirkulerat i fattiga områden i republiken Sydafrika och med fula trix tillskansat sig kontanter från HIV-smittade och andra utsatta människor.

Från en vräkig Aston Martin har Ali Bengtsson med fejkade guldringar som pant lurat till sig kontanter för att "få lite bensinpengar" under förevändningen att långivaren får igen summan med råge vid ett senare tillfälle.

De som givit med sig har sedan inte sett röken av vare sig pengar - eller Ali Bengtsson.

Ndukiyta Parashakala lever i en bur av palmlöv och tjänar 2 kronor per säsong på att sälja rostiga cykelekrar på Sowetos marknader. Hon lånade ut besparingar motsvarande 400 kronor till Ali. Idag är Ndukiyta besviken och utblottad.

- Jag trodde att fotbollen förenade och spred glädje, men det är ju precis tvärtom, säger hon.

Sport-IDOL kan via geocaching se att Alis Iphone befinner sig på samma plats som horhuset Bouncing boobsters i utkanten av Johannesburg, men Ali är i skrivande stund onåbar.

Sport-IDOL tar avstånd från det inträffade.

Wayne Hussein, TT och Nils Retur, Sport-IDOL

Tweets

Aktuella resultat