Landberg titulerar sig herde över islands akustik

För att lära känna varandra tar Stefan med sig spelaren ut i vildmarken, ibland i flera veckor, för att bekanta sig med spelaren och få en bild individen utanför fotbollen. Detta är unikt idag och ingen annan klubb i världen värvar spelare på detta sätt.

Stefan Landberg sitter avslappnat tillbakalutad med en stor fårjacka på sig, och ett halmstrå i munnen. Halmstråt vickar i munnen nästan förföriskt när jag får ta del av Stefans tankar och nöjen.

-Jag har haft så otroligt många fina minnen där ute, säger Stefan och kisar mot horisonten där ett stort berg breder ut sig och jag kan bara ana odlingsbara marker och lukten av dagg på morgonkvisten efter att ha tältat i litet enmanstält tillsammans med en vältränad ung man, kanske vid namn Ragnar Sigurdsson, eller varför inte Hjalmar Jonsson?
-Nu tänker du högt, säger Stefan långsamt och drar lite på mungipan, inte för att skratta eller gråta, men för att minnas vad jag precis sagt.

Kan två män finna varandra i vildmarken? I en värld där ingen dömer? Där bara vi får vara med varandra och drömma om ett liv utan ständiga hinder? Hör av dig för helvete Andreas, mitt hjärta brinner. Våga skicka ett meddelande, var inte rädd. Jag står upp för oss båda. Vi möttes på en pressträff i Sydafrika för tre år sedan. Vi var dom enda svenskarna, jag från Sport-Idol, du från Dagens Nyheter. Hör av dig för helvete Andreas...

Ali Bengtsson

Comments

Det här är gränsöverskridande

January 23, 2011 by Anonym (not verified), 8 years 4 weeks ago
Comment: 10857

Det här är gränsöverskridande journalistik. Är Ali Bengtsson en människa, en diktare eller en ande?

Tweets

Aktuella resultat