Drogbas otroliga historia

Historien om hur Didier Drogba blev den han är idag visas nu på varje nyhetsinslag i hela världen. Berättelsen är så otrolig att Tony Blair nu kan bevilja Drogba ett engelskt pass.

Han föddes Didier Yves Drogba Tébily i en avlägsen by i dom djupa regnskogarna på Elfenbenskusten. Han levde simpelt och blev snabbt en del av naturen, vid 6 års ålder jagade han fåglar för hand, ryktet går att han flög från träd till träd med en blick som vittnade om äventyr och livsglädje. Livsglädjen byttes snabbt till djup smärta då hans familj och närmsta släktingar brutalt utplånades av den maktgalna gerillan som härjade i området där Drogba bodde. Kampen om spannmål och tobak blev för stor och snart hade Drogbas alla släktingar dödats, hans vänner hängts och flickvän våldtagits upprepade gånger. Men varför hade dom inte fått tag på Drogba? Det är här den häpnadsväckande historien om Drogba och hans kamp börjar.

Från trädkronor hade Drogba skådat hur hans anhöriga hade mördats, han hade färdats från träd till träd i dagar och nätter, och satte inte ner foten förrän han hade kartlagt gerillan och dess ledare i detalj.

Han planerade och planerade för sin kupp mot gerillan, den stora hämnden, men den kom av sig då han fick ett proffserbjudande och flyttade till Frankrike. Idag riktas stark kritik från både spelare och fans mot Drogba för att han inte har något "hjärta" utan bara spelar för pengar. Det är delvis sant erkände Drogba i en interjuv 2007.

Julia Fuentes

Tweets

Aktuella resultat