Ali Bengtsson fängslad i Sydafrika - räddningskommitté på plats

Ali Bengtsson sitter i klistret. En domstol i Soweto dömde på torsdagen den skicklige journalisten och sportestradören till 650 års fängelse för grovt bedrägeri, bilstöld, brott mot upphovsrätten samt två fall av koppleri.

Det som började i fest och partaj, slutade i misär. SPORT-Idol's Ali Bengtsson var utsänd att bevaka den stora fotbollsfesten i Sydafrika. Som en av få journalister från Norden var Ali försedd med guldkreditering till matcherna, vilket bland annat innebar att han hade tillstånd att nästla sig in på lagens avbytarbänkar med förklädnad. Han hade också förmåner på flera av Sowetos största nattklubbar och horhus.

Som SPORT-Idol tidigare rapporterat, greps Bengtsson i samband med semifinalerna. Listan över anklagelser mot den spirituella ledaren är lång. Flera av åtalspunkterna är sexuella, det talas om både hatbrott och ofredande. Antalet personer som anmält Ali Bengtsson är ca 27 olika personer. En av dem är 53-årige Wanda, en kraftig, gladlynt souvernirförsäljare med buskig skäggväxt.

- Han sa att han hette Conrad, och arbetade som aktiemäklare på Wall Street i USA. Vi umgicks ett tag under gruppspelet. Plötsligt efter en natt var han försvunnen. Han lurade mig.

Vad Wanda anmält Ali Bengtsson för vill han inte berätta. Klart är dock att de stora åtalspunkterna gäller bedrägeri, av den grövre graden.

I veckan flögs SPORT-Idol's delägare Edward Furlong in i privatjet tillsammans med diplomaterna Hasse Björling och Lotta Bacon. Undertecknad, Manfred Hamburger, Anton Kuk och Dean Erikson ingår också i den kommitté som nu arbetar dygnet runt på att förhandla fram Alis frisläppande.

Will Anderson

Tweets

Aktuella resultat