Vindarna i Sydafrika

Vad har jag kommit till? Lukten av bränd mat och fattigdom möte mig på flygplatsen. En man utan byxor låg hungrig på marken utanför flygplatsen.

Jag nickade kort till mannen. Jag räknade inte med att han skulle nicka tillbaks, men istället han log det bredaste leende jag någonsin sett.

Jag landade 16.04 på Pretoria International, via häst och vagn tog jag mig till ett motell i utkanten av huvudstaden. Där skulle jag spendera 6 dagar innan jag åkte hem. Jag somnade till melodin från en man som sjöng om rådjur och spelet mellan man och kvinna.

Nästa dag inledde jag med att köpa sex från en prostituerad shemale, hon/han hette Wanda. Snäll och ställde upp på allt. Senare på dagen ringde jag Edward Furlong för att rapportera om VM-landet. Han skrattade varmt och berättade om vindarna. Vindarna som hyser en hemlighet varje man måste upptäcka själv. Och dom vindarna upptäcker man, och lär känna, i Afrika.

Jag förstod inte riktigt vad han menade, så dag 3 åkte jag in till centrum för att ta reda på vad han menade. Av en slump var Kalou, från Chelsea, på besök och jag blev verkligen imponerad av hans konster på en liten scen där ungdomar trixade. Dom Afrikanska spelarna bjuder verkligen till, till skillnad från här hemma, där dom allsvenska spelarna snarare verkar avslagna och trötta.

Jag mötte Agon Mehmeti i Malmö för två veckor sen, när jag gjorde ett reportage om griskött för Amelia. Jag ser verkligen upp till Agon, men han verkade inte ha tid för ett fan, så det blev ingen autograf.

Nej, jag minns den heta natten med Wanda, med snoppen instoppad mellan benen och en vilja att tillfredsställa män som jag aldrig sett. Bilden är tagen av en badvakt på motellet, på mig och Wanda.

Ali Bengtsson

Tweets

Aktuella resultat