Patriarkatet styr

Vår blåa planet har länge väntat på ett balanserat utbud av sport i tv-tablån. Jag är trött på att bara se män på tv. Det finns ett mönster som måste brytas.

Jag lyssnar på Matsson Helins podcast. Två män som pratar passionerat om branded content. De få gånger de nämner idrott är det självklart manliga utövare som nämns. Är jag förvånad? Nej. Vi ser det överallt i Sverige 2014. Jag öppnar SVTplay och om jag har tur får jag se Marta peta in ett mål eller två. Sen är det 99% manliga atleter i form av La Liga, Premier League och Ligue 1. Ronaldo, Messi, LeBron James, Federer, Ranegie, Allbäck...listan är lång. Jag googlar "manliga idrottare" och får flera tusen träffar på manliga idrottare. Någonting är så fel i dagens samhälle. Var är kvinnorna? Jag vill se damallsvenskan, CL-kval för damer, damgolf m.m.

Vi hade middag förra veckan jag och mina bästisar; Lady Dahmer, Kakan Hermansson och Sinoes. Vi pratade om mäns syn på kvinnors fetma. Hur män tar sig rätten att tycka om kvinnor. Vet en man hur det känns att föda en jävla äcklig fittunge? Mens? Back the fuck up! Vänta nu, varje jävla månad ska vi tappa blod i mängder och bli så in i helvete förbannade för våra östrogen och kortisolnivåer är i gungning. Men det räcker inte, män måste dessutom klaga på hur vi ser ut, hur vi beter oss och vad vi äter och vilka vi ligger med.

Vi radikalfeminister måste samlas och göra en enorm brasa. I brasan ska vi slänga alla män. Vi börjar med Matsson Helin och deras jävla branded content. Brinn! Sen knycklar vi ihop twitterfenomenet Proffstecknet och kastar i elden. Han som trots upprepade påminnelser om att det han skriver är olagligt fortsätter. Brinn motherfucker!

Vi kan inte ge våra barn namn som anspelar på könsidentitet. Vi behöver neutrala namn som Morelius eller Fittkramp. Jag åkte Helix häromdan. Det skakade skönt i mitt underliv. Det här med vibrationer, män förstår inte det. En kvinna vill inte bli penetrerad av en penis, det är en fördom mot oss kvinnor. Vi vill bli vibrerade. Har du upplevt hur din smartphone vibrerar i fickan? Tänk dig då en enorm smartphone som aldrig slutar vibrera. Varför kan inte en man bara fråga en kvinna vad hon gillar istället? Svaret ligger i uppväxtmiljö och genetisk kod. En pojke växer upp med Buzz Lightyear som bankar skiten ur en handikappad sheriff vid namn Woody. Buzz Lightyear använder armbågar och knän för att skada Woody. Det är verkligen otäckt att se Disney filmer i allmänhet. Pocahontas med sina genomskinliga allt för små tights som gnider sig mot trästammar och utsöndrar ett sekret som ska locka till sig män.

Jag tror mitt budskap har varit tydligt för er manliga läsare. Sverige mår bra av att kvinnliga idrottare får mer tv-tid. Nu pratar jag direkt till er män därute som just nu kanske sitter på bussen eller i ett möte med chefen; Tänk efter innan ni smörjer in runkhanden med tvål nästa gång, fan, det kanske är skönare att runka med andra handen som omväxling? Män är så jävla korkade.

Jag tar fram spannen som jag gör varje kväll framför tvn. Sakta och metodiskt för jag in två fingrar i halsen och framkallar en spya. På spåret rullar i bakgrunden med Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Nu kommer hulkningarna och till sist dagens middag som landar i hinken. Jag vänjer mig aldrig vid den fräna halsbrännan efter en ordentlig rensning av magen. Jag orkar inte stänga av och somnar till tonerna av På spåret-vinjetten.

Cecilia Jäger

Tweets

Aktuella resultat