Fotbollsgala i djup dvala

Hej på er! Jag är Manne Galt och har tagit över det redaktionella ansvaret i den ärevördiga reportern Ali Bengtssons mystiska frånvaro. Jag tar fighten med alla plufsiga proffstyckare och sura sängvätare på landets alla pojkrum och redaktioner. Idag har jag varit på vårdcentralen och fått min bältros behandlad, så nu under vecka 46 kommer jag förhoppningsvis att kunna sova åtminstone två timmar per natt utan att vilja slita loss tapeterna från väggen i min grå bostadsrätt.

Vi kommer att återuppta nyhetsbevakningen i gammal god anda, med denna omvärldsbetraktelse som ett inledande nackskott på hela etablissemanget.

Skidsäsongen har börjat och det var trist så in helvete att se, och inte helt oväntat att Anja Pärson säl-gled in på en skamlös trettondeplacering. Red Bulls Sebastian Vettel hade dock annat än sälspäck innanför västen och vann välförtjänt F1-titeln över Alonso och hans hembygda fuskbil. AIK, Bajen och Öis rear ut sina redan billiga spelare och går spikraka vägen mot en välförtjänt konkurs.

Ja, frågar ni mig så har det varit en skaplig vecka!

************************************************************

Blåvita modebloggen Bara ben på Glenn Hysén likställde häromveckan en eventuell värvning av Pontus Farnerud – ingen risk om ni frågar mig - med den som Gråvitt gjorde av estradören och s.k. fotbollsspelaren Elmar Bjarnasson. Till Bara Ben vill jag bara säga: dra mig i kuken. Det framstår som att Elmar var en kvalitetsspelare i ett fattigt lag när det i själva verket handlar om en högst medelmåttig spelare, dessutom på sin (o)naturliga position, i nedflyttningslaget Lyn.

Att krisen på Kamratgården är total märks även på deras obefintliga värvningspolicy. Den snart 30-årige och självutnämnt tvålfagre boråsskådisen Andreas Drugge värvas hem till västkusten för att spela alibifotboll ett avklippt pannband bakom svågern Tobbe Hysén. Vilken härlig soppa detta kan bli. Bara goa vänner i laget, och vad är väl allsvenska tabellen jämfört med ett gott snack i omklädningsrummet ... till Park Lanes VIP-avdelning?

Samtidigt gör sig denna låtsasförening sig av med William Atashkade, en spelare vars framtidsmöjligheter kanske är begränsade, men ändå väldigt ljusa jämfört med överåriga gödgrisar som Jakob Johansson och Niclas Bärkroth som totalt fått 873 A-lagsmatcher i utbildningstid. Resultatet? Noll poäng till Götlaborg.

************************************************************

Serie A-kväll hos Lagrell i söndags. Paolo Roberto var inbjuden och bjöd på en flaska 80-procentig stroh rom som han nästan blev avrättad på plats för i tullen vid Malagas flygplats. Paolo är en konstig typ men jag gillar hans rättframma stil.

Nåt kvickhuvud i Inter-klacken sköt grön laser på Zlatan Ibrahimovic innan straffläggandet i det svala Milanoderbyt, och nån ärthjärna på Aftonbladet var inte sen med att skvallra ihop rubriken ”Laserattack mot Zlatan” om händelsen. Rubriken borde ändrats till ”Zlatanattack mot Materazzi” eller om inte Aftonhoran vore just en feg hora: ”Det finns fler än en laserturk i Rosengård”.

************************************************************

Det var fotbollsgala i Malmö, Peter ”Ge-mig-tunga-droger-så-att-jag-äntligen-får-lämna-in” Jihde, och Ldb Malmös ursäkt till fotbollsspelare Manon Melis körde skytteltrafik mellan käringbordet och den nerpissade scenen, ackompanjerad av bombastisk krigsmusik. Nåväl för krigshetsen – men var fanns då missilerna som kunde utplåna Alexander Gerndt, Johann Cruyff och hela jävla lokalen från den danska kartan?

Ibracadabra!

Manne Galt

Tweets

Aktuella resultat