Det kuklösa våldet

Hallå där! Detta är Manne Galt som spottar i eran riktning så här i dessa VM-tider. Jag ska tala om varför detta VM kan vara det sämsta hittills.

Jag sitter här med en starköl i knät och trycker i mig bacon min thailändska fru stekt till mig. Jag är så jävla förbannad. Det kokar fan i mig. Var fan är slagsmålen, passionen, viljan? Matcherna är en enda lång transportsträcka till straffar. Tacka vet jag ishockey, där slåss dem i alla fall. Samtidigt som Brasilien-Colombia rullar på tv-rutan har jag min Ipad i soffan. Jag söker mig fram till det legendariska slagsmålet mellan Tie Domi mot Bob Probert från 97 på youtube. De vevar på varandra i 16 minuter utan reklampaus. DET kallar jag underhållning. Jag sneglar upp på tv:n och undrar, när fan ska fotbollen lära sig?

Den förbannade fjollan Neymar trippar runt på planen som en liten jävla ängel. Krossa hans knäskålar och bryt för pepsi-reklam innan jag eldar upp min tipsrad. Helvete vad trött jag blir på VM.

Man säger att publiken är den 12:e spelaren. Som tur är har jag stängt av ljudet från tv:n och lyssnar nu på min fru som ringer sina släktingar i Thailand. Gud vet vad hon säger, jag förstår inte ett ord. Antagligen snackar hon skit om mig. Nu ramlar Neymar och domaren blåser. Jag orkar inte mer.

Manne Galt

Tweets

Aktuella resultat