"Damfotboll är ett jävla skit"

Jag är Manne Galt, ny skribent på Sport-Idol. Jag backar inte för att ta en fight i spalterna. Spelar ni tufft mot mig så får ni käken avsparkad Nigel De Jong-/Victor Valdes-stylee. Det har glotts på fotboll i veckan och det var ingen vacker syn kan jag lova er.

Fotbollsveckan handlade om Champions League. Jag hade den tveksamma förmånen att se tisdagsmatchen med Lars-Åke Lagrell på en sportbar nära Lars-Åkes kontor vid Råsunda. Lars-Åke är ful som fan och han blir inte vackrare när han dricker.

Detta om detta.

FC Köpenhamn, det vedervärdiga köplaget från södra Skåne, tog sig an skrytmånsen Peps Guardiola och dennes sedvanliga latinska bihang i form av Knatte, Fnatte och Tjatte (eller Messi, Incesta och Villa om ni så vill). Publiken på Parken, en samling självhatande och själlösa skinskallar 15-55, såg sitt F(u)C Köpentrisslott så när som på ett spanskt stolpskott förlora mot de oändligt självbelåtna spanjorerna. Att Messi är konstant fullproppad av anabola steroider passerade nog inte ens Lagrell obemärkt.

************************************************************

Nästa morgon vaknade jag och Lagrell på SvFF:s hallmatta. Stanken från våra sammanblandade spyor lämnade ingen av oss oberörd. Kaskaderna av maginnehåll fick en nystart när Lagrell ögnade igenom tidningsrubrikerna; Strebern och expressenhoran Mattias Lühr hade fått nys om att Lars "Olyckan" Lagerbäck vill spoliera sin karriär genom att ta över det dödsdömda IFK Götlaborg.
Detta fick mig att börja skratta så hejdlöst att jag fick krampaktiga spasmer och kort därpå spastiska kramper. Lagrell såg förståeligt nog riktigt orolig ut för sin gamle kumpan och namne.

************************************************************

En återställare senare satt vi i förbundskärran - Lagrell vid ratten, jag i bakluckan - på väg till cirkus. Lagrell hade fått kritik av några bögar på förra stormötet för att ha "åsidosatt och försummat damverksamheten". Så det blev hemläxa. För att blidka kärringarna åkte vi kort och gott ner till Kristinebergs IP och såg "Vickan" med övriga kjoltyg i Dif Damfotboll träna tåfjuttar. Det blev kaffe och skrattfest. På bakfull småländska och lite för högt kläckte fanskapet Lagrell ur sig: "Damfotboll är ett jävla skit".

************************************************************

Kvällen därpå behövde jag inte ens kasta i mig mina benzo för efter en kvart framför Chelski vs Sovjet somnade jag och drömde mig fram till både matchbild och slutresultat: Ryssarna spelar framtidens fotboll men vad fan hjälper det när Chelsea vinner 3-0? Fotboll är jävlar i mig ingen framtidsvision.

Godnatt och järnridå. Far åt helvete.

Manne Galt

Tweets

Aktuella resultat