Ali Bengtsson: DIF tar guldet

Lag som Hammarby, Djurgården och Helsingborg har räknats bort av många så kallade experter. Men det är långt ifrån ovanligt att de som på förhand sett svagast ut reser sig och drar ner brallorna på experter och toppkandidater. Uträknade, hånade, bortglömda. I år blir outsiderns år i Allsvenskan.

Vi på Sport-IDOL är stolta över att inte ha sålt ut oss. Vi har kanske inte sålt lika många lösnummer som de stora drakarna, men vi har slitit i motvind och aldrig gjort avkall på vår integritet. Det är den integriteten som gör att vi vågar sticka ut hakan. Det kommer vi att fortsätta med under det fortsatta sportåret 2010.

Vi vågar ta i ämnena Patrick Ekwall skyr som elden. När Simon Bank safe-tippar gör vi, eller åtminstone jag, helt tvärtom. Ladies and gentlemen, Allsvenskan 2010 är här. This is it. Så här slutar det:

1. Djurgården
2. Helsingborg
3. AIK
4. Malmö
5. IFK Göteborg
6. Örebro
7. Hammarby
8. Gefle
9. Elfsborg
10. Halmstad
11. Gais
12. Åtvidaberg
13. Brommapojkarna
14. Mjällby
15. Kalmar
16. Trelleborg
17. Häcken

DIF har blivit av med de tunga och orörliga namnen Kuivasto, Johannesson och Tauer. Man har satsat finskt i år. Finskt x 5. Det räcker till guld.

AIK vill försvara titeln och har alla möjligheter att göra det då laget ser ännu starkare ut nu än i fjol. Tunge och orörlige Ivan Obolo har lämnat, men det räcker ändå inte hela vägen för ett ängsligt AIK.

Istället blir det HIF som vågar utmana hela vägen in till målsnöret. Nygamlingen Erik Edman kommer att skjuta inlägg som rena kulsprutemaskinen mot lagets resliga centertanks. Enda bakslaget är att man tappat sitt stora affischnamn Yakubu Alfa till belgiska Germinal Beerschot.

De stora besvikelserna för 2010 blir Elfsborg, IFK Göteborg och Gefle, som i allt för stor utsträckning kommer att fokusera på de egna talangerna. Det håller inte i dagens fotboll.

Skytteligan då? Om jag måste välja blir det Jakob Johansson, IFK Göteborg. Men AIK:arn Flavio och ex-AIK:arn Daniel Mendes kommer inte att ge sig utan strid.

Ali Bengtsson

Tweets

Aktuella resultat