Tysk tv-jätte köper delar av allsvenskan

Tv-bolaget Bayerischer Rundfunk köper cirka 60 % av allsvenskan, och äger därmed rättigheterna till marknadsföring och logo av allsvenskan. Den nya logon som ska bäras av samtliga lag i allsvenskan, och placeras på vänster bröst, kan förvåna många.

Schnappi Das Kleine Krokodil blir ansiktet utåt för den nya sponsorn, vars största tv-program i hemlandet heter just Schnappi Das Kleine Krokodil. Ett barnprogram som snabbt blivit känt internationellt och visas i mer än 20 länder och översatts på lika många språk. Barnprogrammet som handlar om Schnappi, en krokodil med ett lätt handikapp, som placeras i djungeln efter flera år av liv i reservat, kommer nu att pryda bröstet på samtliga spelare under allsvenskan 2009.

Röster har höjts och menar på att detta kan förlöjliga allsvenskan och dess status internationellt. Konrad Wägner på Bayerischer Rundfunks marknadsavdelning svarar i ett kort meddelande att allsvenskan redan hånas i stora delar av europa och detta knappast kommer att bli spiken i kistan.

Ronald Bancock

Tweets

Aktuella resultat