Tellander: Premier league ges ny inramning i Viasat

När Premier League startar om i höst blir det Viasat som håller i trådarna istället för Canal Plus.
Viasat-chefen Per Tellander berättar om omställningen.

Italienska Serie A släpps till andra kanaler. Champions League och Premier League kommer att bli de evenemang man satsar hårdast på, och med omkring 380 matcher att förvalta väntar en tuff utmaning för Viasat. Frågorna och tvivlarna är många.

Sport-IDOL:s Ali Bengtsson ringde ett kvällssamtal hem till Per Tellander, kanalchef på Viasat.

Hur kommer Viasats sändningar att förändras?
- Vi gör fotboll på ett lite annat sätt än våra konkurrenter. Det kommer att bli välgjorda och framförallt fler reportage på plats, kring klubbar och arenor i England. Vi har i dagsläget flera av de absolut bästa kommentatorerna och experterna. Ola Andersson är till exempel kanske den allra största experten i landet.

Kommer ni att rycka i de nuvarande Premier League-experterna på Canal Plus?
- Det finns säkert namn man skulle vilja ha. Klart man sneglar på en sån som Jens Fjellström. Canal Plus har gjort ett jättebra jobb och det vill vi med göra.

Många är oroliga över att ni kommer att höja abonnemangspriset i och med de nya, dyra rättigheterna. Blir det så?
- Priserna kommer att höjas, ja. Men dock blir det inga höjningar på Canal Plus-nivå. Vi hade en prishöjning inplanerad och det kanske kan handla om 30 extra spänn i månaden.

Vad blir den största förändringen för PL-fansen i Sverige?
- Att de får slå på sexan (enstaka matcher visas på TV6, reds anm.), viasat fotboll eller viasat sport för att titta. Inramningen ska bli minst lika bra.

Inramningen ja. Vi har fått reda på att ett sponsoravtal med ATG och Svenska Spel gör att ni tvingas låta travsport inkräkta på sändningarna. Kommentar?
- -Helt riktigt. Vi har ett bindande avtal som leder till en samkörning av lördagsmatcherna vid 16 och främst V75:an vid samma tid. Det kommer att bli en smakfull kombination så ingen behöver vara orolig för att missa något, vare sig trav- eller Chelsea-fans.

Vad innebär det i praktiken?
- Det kommer att röra sig om split screen-lösningar primärt. I möjligaste mån kommer travloppen att visas under skadeavbrott och pauser för inkast och så. Hästarna kommer bara att inkräkta under ena av halvlekarna. Dessutom är vi övertygade om att travet ger ett mervärde då många av våra tittare spelar på såväl trav som fotboll. Åke Unger kan båda branscherna, så honom kommer vi att sätta på flertalet matcher.

Men Per, detta låter ju alldeles för jävligt.
- Det är inte alla som håller med dig om det.

Men många?
- Det är riktigt.

Ali Bengtsson

Tweets

Aktuella resultat