Slutet är nära

Slutet är nära Igår talade Håkan Mild klarspråk efter veckors tisslande och tasslande. Tillslut fick fans, sponsorer och journalister svaret som igentligen ingen väntat sig, men som alla visste kunde hända. IFK Göteborg, en av landets mest anrika klubbar, kommer att sluta existera om knappt ett år.

En klubb som varit en förebild och en mall för andra storklubbar i Europa, med en satsning på egna juniorer som är unikt i vår tid. Ja så beskrev senast för två månader sen Sepp Blatter sin syn på IFK GÖteborg. Sen dess har det hänt mycket. En klubb som alltid varit nummer ett, har genomsyrats av oprofessionellt ledarskap, misslyckade värvningar, och en allt mer tvivlande publik.

-Detta har inte hänt över en natt, berättar Palle Davidsson, massör i föreningen, som följt föreningens fall på första parkett.
-Jag förstod först hur illa det var när det här FC Gothia var på tal, man kunde se på Håkan att han hoppades att det skulle bli så, att IFK gick ihop med dom andra föreningarna. Vad är det som händer, tänkte man.

Igår kväll förklarade Håkan Mild hur klubben tänkt om framtiden, om vad som påverkat beslutet, och om framtiden. Håkan Mild var märkbart lättad efter presskonferensen och kan nu se fram emot en lång semester.
IFK Göteborg kommer nu att inleda avvecklingen av föreningen, som ska vara helt avvecklad i slutet av nästa år. En underleverantör till Geely, Tokingwah Industries, köper upp kamratgården, och så fort föreningen flyttat ut ska marken planas ut, och det ska byggas ett gigantiskt bollhav för barn, det största i Europa.

-Jag har haft personliga motgångar dom senaste åren, och det gick ut över till exempel Fredrik Risp, det kan jag erkänna. Min vision om juniorer och egna talanger gick för långt, sade Mild igår. Jag ber om förlåtelse, avslutar han presskonferensen.

En sista strimma av hopp finns dock kvar för dom allra trognaste fansen. IFK Göteborgs trupp kommer att ställa in sig på sin nya arena och hemmaplan den första januari 2014. Men inte i Sverige, och inte på land. Mycket väntat står det nu helt klart att spelare och ledare går till havs, på kryssningsfartyget "Oasis of the Oceans". Där kommer man inleda en ny era, ett nytt sätt att spela fotboll. Världens största kryssningsskepp har nämligen en utmärkt konstgräsplan, som kommer att bli utgångspunkten för det nya IFK Göteborg, som dock inte har rättigheterna till sitt eget namn längre, utan kommer att spela under namnet "Dark Cayotes".

På bilden syns två representanter från Tokingwah Industries som undersöker gräsmattan på kamratgården.

Nils Retur

Tweets

Aktuella resultat