Sibirien knäckte Karl Svensson

Det var 2007 som Karl Svensson beställde en singelresa till Sibirien, mitt i toppen av karriären. Det skulle han inte gjort. När han kom tillbaks till Rangers hade han förändrats helt. Som bortblåst var positionsspelet och ledaregenskaperna han utvecklat i allsvenskan. Sibirien är känt för att påverka människor både positivt och negativt.

Sibirien är ett vidsträckt geografiskt område som utgör större delen av norra Asien. Här ska Karl Svensson ha färdats via tåg från Uralbergen i väst till staden Novosibirsk i öst, från Novosibirsk vidare genom Kazakstan och Mongoliet till öknarna i norra Kina. Och sen tillbaks.

Tåget han färdats med är ökänt för att drabbas av våldsamma värdetransportrån och flera mord och gänguppgörelser har tagit rum i detta 36 vagnar långa godståg med nära 1000 passagerare varje dag. Ombord på tåget slussas knark och svarta pengar byter händer flera gånger i timmen. Lokförare och servitörer är korrupta från grunden och idag, knappt 3 år efter att Karl Svensson gick på tåget, varnar UD för att överhuvudtaget närma sig tåget.

Karl Svensson har ännu inte uttalat sig i ärendet, men Sport-Idol befarar att Sibirien har förändrat Karl Svensson i grunden.

Clarissa Cox

Tweets

Aktuella resultat