IFK Göteborg först ut med fettkontroller

Alfons Kåberg har en gedigen bakgrund som personlig tränare. Han började karriären med att jobba som timvikarie på Burger King, flyttade sen vidare till McDonalds, och var även skaparen av frölundamålet. Efter detta sadlade han om och blev dietist.

Alfons Kåberg väger i dag mycket mindre än vad han gjorde när han jobbade på Mcdonalds. På bilden ser vi Alfons i topptrim, bara veckor innan led han av svår fetma. Detta ska sporra resten av laget att behålla korrekta fettvärden. Sport-Idol frågade den personlige tränaren vad han ska göra åt spelare som väger för mycket?

-Grejen e den att väga för mycket är väldigt individuellt. Jag brukar säga så här, spelare på den här nivån skulle aldrig vara här om dom led av grav fetma. Ta Jacob som exempel, han väger 88 kilo och är 1,86 lång. Visst, det kan ses som mycket, men det är fortfarande normalvikt. När trivs Jacob bäst? Vi åt tacos häromdan, jag, Jacob och Sella. Ska jag vara ärlig tror jag Jacob skulle må ännu bättre av att gå upp till 95 kilon. Då har vi en nöjd spelare som är motiverad av mat, vilket leder till höjd prestationsnivå på planen.

Nils Retur

Tweets

Aktuella resultat