Gargamel Mondeo tar över Malmö FF

Gargamel Mondeo tar över Malmö FF till sommaren. I bagaget har han mycket skrot men också rejäla meriter. Den 60-årige tränaren har vunnit ungerska ligan 6 gånger på 12 år.

Den meriterade tränaren anses i Ungern vara en levande gud. Han grundade vid 16 års ålder fotbollslaget Debreceni, idag topplag i högstaligan i Ungern. Sällan har sådan passion för fotboll skådats. Själv spelade han på samtliga positioner på fotbollsplanen, efter aktiv karriär med spel i landslaget antog han rollen som domare och fick ett mycket gott rykte för att vara mycket auktoritär. I 3 år dömde han matcher jorden runt och höjdpunkten var när han dömde matchen mellan Indonesien och Thailand i Tigercup 1990 som urartade och 23 supportrar miste livet. I efterhand har Gargamel fått kritik för att han felaktigt dömde straff till Thailand vilket kan ha varit en av orsakerna till den upproriska stämningen på arenan.

Efter incidenten åkte Gargamel tillbaks till Ungern och blev istället en framgångsrik tränare i klubblaget Debrecen. Där vann han ligan 6 gånger och kvalade nästan in till champions League men förlorade mot Shakhtar Donetsk 2002.

Karriären höll på att få ett abrupt slut 2005 då han dömdes för att ha antastat 6 unga pojkar i Budapest. Han avtjänade sitt straff på anstalten för pedofili, Sanvar anstalten. På grund av brottets allvarliga grad mördas dom flesta pedofiler i Ungern på anstalterna, men enligt rykten ska Gargamel ha charmat både intagna och fängelsedirektören så mycket att hans liv skonats. Till sommaren tar han över Malmö FF och lär bidra med rutin och ledarskap.

Clarissa Cox

Tweets

Aktuella resultat