Förlust mot Kalmar - då startar Djurgården butikskedja

Efter den kraftlösa insatsen mot lantortsföreningen Kalmar FF kunde publik och media slå fast det som inom föreningen varit klart sedan länge. Djurgården sadlar om - det blir butik och kommers av alltihop.

Paul Lindholm medger att läget inte är det bästa att avslöja det. Men när Sport-IDOL snuddar vid ämnet kan DIF-tränaren inte hålla sig längre:
- Vi kommer att öppna butikskedjan "Hjärnkaninerna" inom två veckor. "Moderbutiken" öppnar i Gallerian här på Östermalm.

- Vi är jätteglada för det här. När man ser en förening rasa ihop känns det så förbaskat kul att något annat kan blomma upp ur det, säger klubbordföranden Bo Lundquist.

Men för många blir det en både oväntad och ovälkommen omställning. Spelartruppen fick veta först i förrgår, och något pressmeddelande har ännu inte kommit.

När Sport-IDOL talar med fans utanför Stockholms Stadion råder stor skepticism. Vi blir helt enkelt inte trodda.

- Man skulle aldrig sälja ut ett så inarbetat varumärke som Djurgården, säger Sebastian Blauhorn som just kommit ut från klacksektionen.

Paul Lindholm förklarar:

- Jo, det sker ju här och nu. Man måste låta det sjunka in tror jag, att shoppa och hålla på med mode och så här är nåt de flesta tycker är kul! Vi kommer att ha en ordentlig drive på kött och råvaror under första veckon. Mycket rabatter och så.
DHL-maskoten kommer att bjuda alla barn på bananer.

Kommentarer till dagens match?

- Vi gör det bra inledningsvis, spelar mycket bättre än mot Bajen senast. Men när han (Patrik Ingelsten) får in bollen där känns det som att luften går ur oss lite. Vi siktar ändå på att bli bästa stockholmslag.

_____________________________________________
Så här fördelas rollerna när Djurgårdens IF blir till Hjärnkaninerna Mat och Boutique AB.

Paul Lindholm
Då: Assisterande tränare
Nu: Butikschef, Gallerian

Pa Dembo Tourray
Då: Fotbollsstjärna
Nu: Butiksplockare

Ellinor Persson
Då: Styrelseledamot
Nu: Kommer att sitta i kassan

Siggi Jonsson
Då: Tränare
Nu: Kommer att sitta i kassan

Övriga kommer att auktioneras ut.
_____________________________________________

Ricardo Asklöp

Tweets

Aktuella resultat