Blåvitt går till havs

Efter det missade SM-guldet väljer nu IFK Göteborg att lämna landet. Man kommer att nedrusta Ullevi - trots övriga alliansklubbars protester - och kombinera kryssningsfartyget "Oasis of the Oceans" med den nuvarande fotbollsarenan och gå på seglats från den 27 november.

Den kombinerade båten/läktaren tar 142 000 åskådare och rymmer träningsanläggning, Grassmaster-planer, lounge och casino. Håkan Mild har ännu inte meddelat SvFF om man tänker deltaga i nästa upplaga av Allsvenskan. Ett alternativ är resa längs Sydamerikas kust, utmana lokala fotbollslag och bli en kringresande turistattraktion.

Framtidens fotboll
Sport-IDOLS Rustan Karlsson möter Håkan Mild i havsvindarna nedanför Älvsborgsbron.
Jag tror att detta är något vi kan bli pionjärer inom - om vi kan fara på världshaven så kan vi sprida vårt eget projekt, Fotbollens hemligheter, över alla kontinenter. Sen är det ju inte fel att möta lag med en mer teknisk spelstil, en framtida spelstil. Jag tror en kille som Robin Söder kan må jättebra av det. Att utvecklas mot en mer sydländsk spelstil och personlighet, säger sportchefen Håkan Mild.

Om allt inte går som den blåvita ledningen tänkt sig, så är reservplanen att kasta ankar vid Vinga lagom till allsvensk start.
- Det hade blivit ett enormt tryck efter biljetter där ute. Vårsol, Vinga, räkmackor och fotboll.

Håkan Mild spejar drömskt ut mot den välkända ön. Sedan börjar han skratta.
- Jo. Ruben Svensson ringde och ville åka med. Den gamle piraten kände lukten av saltvatten vet du.

Serge B

Tweets

Aktuella resultat