Alvbåges hemliga actiondröm

Förstemålvakt i IFK Göteborg och ständigt under press med skotten vinande runt öronen. Actionladdat nog? Inte för John Alvbåge, 30, som nu gör allvar av filmintresset.

Det började med ett samtal från John-Mathis Pettersson och filmpraktikanten Henryk Örnbäck, de ville göra actionfilm och en uppföljare till "9 millimeter".

- Jag trodde inte det var sant först, säger John. 9 millimeter hyrde jag flera gånger i månaden de första två åren, hade Paolo Roberto-planscher på väggarna och allt sånt. 

John Alvbåge ska fungera som inspiratör, skådespelare och eventuellt också som stuntman.

- I en scen ska jag typ flyga ut o kasta mig för ett stup efter Zara (Zetterqvist) fast det e typ trickfilmat o på en madrass egentligen.

John-Mathis Petersson, som sedan 1997 bara har regisserat en film (Bumbibjörnarna på utflykt, 2000) medger att det är ett riskprojekt. 

- Ettan var väl ingen kritikersuccé och Örnbäck har ju ingen erfarenhet alls. Han skrev manuset på ett café sa han.

Alvbåge, vars favoritfilm i år är The fast and the furious 4, ser fram emot inspelningen.

- Skitkul! Nu kan jag snart hyra en egen rulle också. Jag älskar Paolo Roberto.

FAKTA 9 millimeter II
Hamid (Paolo Roberto) är en ung invandrarkille, utan familj, som har brott och våld som sin vardag. En dag ställs han inför ett svårt val när han träffar Lolita (Zara Zetterqvist) - hon kräver att han ordnar upp sitt liv, men kompisarna drar honom mot ett fortsatt liv i kriminalitet. Efter ett misslyckat bankrån får Hamid flykthjälp av studenten Chris (John Alvbåge) som lär Hamid hitta sitt inre lugn genom kampsporten MMA. När Lolita blir svårt skadad efter en olyckshändelse i sängen dras Hamid tillbaka in i sitt gamla liv med kriminalitet och knark...

Ali Bengtsson

Comments

Grymt kul att läsa om vad

February 27, 2014 by Offsidefällan86 (not verified), 4 years 51 weeks ago
Comment: 10865

Grymt kul att läsa om vad Alvbåge gör utanför planen!

Tweets

Aktuella resultat