ÖIS blickar mot Spanien

Hernan Maria Gutierez har tränat Faximil Pandango i den spanska spökdivisonen "El Liga". Nu kan han bli Åge Hareides efterträdare och om affären genomförs lär även Marcus Allbäck bli kvar, med- eller motvilligt.

När Sport-IDOL ringer upp hävdar Gutierez mediafolk att affären är i hamn. men när vi får tala med Gutierez visar detta sig inte stämma.

- Vi har inom föreningen en viljestyrka som inte alltid kan mäta sig med verklighetens nycker, är Gutierez förklaring.

- Vi har färdats genom stål och blod, erövrat storklubbars skalper och dominerat fienden. Om min tid här är kommen så kan bara herren själv vägleda mig till mitt nästa uppdrag. Om Stefan Allbäck vill att jag tar över hans trupp är det guds vilja och jag ska offra mig för honom.

Gutierez har blivit känd som en stark ledare i Spanien och han har lett sitt lag till stora triumfer.

- Jag tycker det här ser ut som en alldeles förträfflig ersättare till Åge, säger ex-Öisaren och nyblivne förbundskaptenen Erik Hamrén på en sprakig linje.

I blåsväder
Under 70-talet nystades en stor spelhärva upp i den spanska tredjedivisonen, och Faximil Pandango blev hårt ansatt av polis och åklagare. Gutierez skulle, med spelarnas liv som insats, ha försökt skaffa sig ekonomiska fördelar i avtal med utländska spelbolag. Allt detta visade sig vara påhittat för att smutsa ned Gutierez rykte. Något som Gutierez mediafolk understryker, trots att vi inte ifrågasatt det. Hernan Maria Gutierez själv, har en annan syn på saken ska det visa sig.

- De män och fotbollspelare i Faximil Pandango som lämnade fruar och barn efter sig, stupade inte förgäves. Och jag svär vid mitt liv att de inte heller stupade för min personliga vinnings skull. Jag är inte de värdsliga tingens man, jag tror på ädlare syften. Och jag har sett filmer med Öis, de spelar ett positivt spel.

Camilla Engqvist

Tweets

Aktuella resultat